3 tips voor jouw perfecte jeans

Terug
Terug

3 tips om je jeans mooi te houden

Hardnekkige vlekken, nare geurtjes en uitgewijde broekspijpen. Het liefst gooien we onze jeans dan meteen in de wasmachine. Maar wist je dat je een spijkerbroek zo min mogelijk moet wassen. Toch kun je deze 'jeans issues' zonder wasmachine oplossen. Hoe? 

  1. Hardnekkige vlekken

Lukt het niet om de vlek met een vochtig doekje te verwijderen? En zijn de vlekken hard geworden (denk bijvoorbeeld aan kauwgom). Probeer met een bot mes de vlek te verwijderen. Vervolgens kun je door met een ijsklontje op de vlek te wrijven de vlek harder maken. De vlek kun je er nu makkelijk afschrapen.

  1. Nare geurtjes

Heeft je spijkerbroek een muf geurtje? En is het te vies weer om je broek een dagje buiten te hangen? Hang je jeans tijdens het douchen in de badkamer. Et voilà, de stoom zorgt ervoor dat de nare geur uit je broek verdwijnt. 

  1. Wijde broekspijpen

Er is niets zo vervelender dan een uitgewijde spijkerbroek. Tijdens het dragen kan het voorkomen dat je spijkerbroek uitloopt. Wat je hier tegen kunt doen? Gooi je droge spijkerbroek binnenstebuiten in de droger. Let wel even op! Bij sommige broeken, vooral stretch jeans, kan de spijkerbroek best veel krimpen.

Op zoek naar een nieuwe spijkerbroek die je met deze tips zeker lang mooi kunt houden? Bekijk onze favoriete merken