FASHIONTRENDS NAJAAR 2018

Terug
Terug

De zomervakantie is net voorbij,  maar met zoveel mooie najaarstrends, is dat helemaal niet zo erg. Sterker nog, je krijgt bijna zin in het najaar. Met sommige trends hebben we al een beetje kennis mogen maken, andere zijn erg verrassend. De fashiontrends van najaar 2018-2019 laten veel invloeden van vroeger zien. Vaak wel met de kleuren van nu of gewoon in een moderner jasje natuurlijk. Benieuwd naar de trends? Lees dan verder!

Dierenprints

Met de dierenprint steel jij de show dit najaar. De panterprint is al even een grote favoriet natuurlijk, maar wat dacht je van de zebraprint en de tijgerprint? Voor alle lefhebbers: ga van top tot teen in dierenprint! Opvallend is de combinatie van drukke dierenprints met bijvoorbeeld bloemen of andere druk bedrukte stoffen.

Klassiek (oversized) gebreide truien

 De klassieke kabeltruien zijn weer helemaal terug. De truien zijn bij voorkeur wat wijder en collen komen ook vaak voor. Behalve dat ze kabels hebben zijn de truien ook oversized. Ze zitten ruimen vallen vaak over de heupen.

Leer

De meest dominante stof van dit najaar: leer. Trenchcoats, rokken en broeken; we willen alles in het leer. En dit hoeft niet allemaal in het zwart te zijn, juist niet. Neem bijvoorbeeld eens een prachtige bordeauxrode variant of wat dacht je van petrol groen? Echt de show stelen?Ruil dan de little black dress in voor de leather black dress dit najaar!

Tweed

Waarschijnlijk is deze trend een gevalletje: you hate it or love it. Maar aankomende herfst en winter staan in het teken van tweed. Tweed is een wat grovere geweven wollen stof die vaak gemêleerd is of in ruitmotief heeft.

Hoe meer logo’s, hoe beter

Merken mogen opvallen, want hoe groter, hoe beter. Truien met grote logo’s kun je nu vast gaan inslaan want die ga je overal zien.

Bloemenprint

Bloemen waren in de zomer 2018 ook helemaal populair en we zien nog steeds veel bloemen. Bloemenprints op allerlei soorten stoffen. Je ziet ook veel glanzende stoffen die veel van Chinese zijde weghebben.

Capes

Er waren veel lange capes te zien op de catwalks. Wijde, lange capes of jassen en vesten met cape-achtige mouwen. Het leuke aan dit item is dat je de cape aan de voorkant een beetje open kunt laten hangen en dus ook de rest van je outfit goed ziet!

Laagjes

Je ziet veel laag over laag deze winter. Kortere jasjes of gilets die gedragen worden over langere jasjes of colbertjasjes. Of hele lange jassen met daarover wat kortere jassen.

Sheepskin

Vorig seizoen zagen we ze ook al voorbij komen. Dit seizoen zie je er nog meer. Stof, leer of suède gevoerd en/of afgewerkt met sheepskin. 

Plissé

Plissé gaat nog lang niet uit het straatbeeld verdwijnen. De kans is groot dat je al een midi-plissé rok in je kast hebt hangen, maar je kunt er gerust nog eentje aanschaffen. Zeker nu de sale begint en ze ook nog in de lente/zomer collectie zitten.

Kuitlange rokken met hoge laarzen

Vrij romantische lange rokken of jurken op kuitlengte met daaronder hoge laarzen. We like it!

Ruiten

Heel veel ruiten dit najaar waarbij ook Schotse ruiten en tweed stoffen met ruiten. Heel klassiek allemaal.

-----  

Kleuren

Wat valt er op aan de kleuren dit najaar? Ten eerste zijn het vrij felle en vrolijke kleuren. Twee tinten geel, lila en oranje zijn vrij opvallend voor de winter. Daarnaast is donkerrood, het petrolachtige blauwgroen, het olijfgroen en okergeel echt kleuren voor dit najaar. Stijl het af met de basis wit, zwart en grijs.